Opties-elementen

 

Deze functie is beschikbaar voor elk element.

 

Identificatie 

Geef een betekenisvolle naam aan elk element. Dit is nuttig om te differentiëren tussen de elementen op de pagina, vooral indien de beeldvoorbeelden niet groot genoeg zijn om ze goed te bekijken.

De software kent automatisch namen toe zoals lmg2 voor de tweede afbeelding, enz.

 

Grootte en positie

De eerste optie "Aan pagina aanpassen" (Gemaximaliseerd) rekt het element om de pagina te vullen. Dit is nuttig voor achtergrondbeelden.

"Positie" definieert nauwkeurig de positie en de grootte van het element. De meeteenheid is in pixels.

 

Zichtbaar op paginaweergave

Deze optie zegt het element wanneer te verschijnen bij het laden van een pagina. Wanneer niet aangevinkt, laden de elementen maar blijven ze onzichtbaar tot een actie op de pagina ze doet verschijnen.

In het project Voorbeeld, verschijnen de beelden van de vakken enkel wanneer de opties op het menu aangeklikt zijn.

Voor meer informatie, zie het onderwerp De optie gebeurtenis/actie ontdekken.

 

Verschijning en verdwijning

Met deze optie, kunt u een effect en een vertraging instellen om elementen te doen verschijnen en verdwijnen. Dit kan zeer nuttig zijn bij het maken van kleine diavoorstellingen.

Bij het plannen voor het web, is het een goed idee om foto's te verdelen over vele pagina's ten einde de downloadtijd te verdelen.

Alle effecten zouden functioneel moeten zijn wanneer gepubliceerd op een lokaal netwerk of een cd-rom.

 

Effecten

Het is mogelijk om overgangseffecten toe te voegen. IE en NS geven aan dat het effect zal werken op Internet Explorer en Netscape. Indien de initiële browser afwezig is, zal het element verschijnen zonder effect in de niet-gespecificeerde browser.

 

Kaders

Met deze optie kunt u een automatisch aangepast kader rond het element toevoegen. Transparantie is alleen mogelijk bij een witte achtergrond.