Sjabloonmaker voor nieuw project

 

Als u een nieuw project wilt maken, maakt u eerst de startpagina voor de website. U kunt vanaf een lege pagina beginnen of een sjabloon uit de bibliotheek gebruiken.

Een project maken vanaf een lege pagina:

Klik op het tabblad 'Stijl' op 'Lege pagina' en vervolgens op 'Voltooien' om het project te maken. Voeg uw eigen elementen (achtergrond, knoppen, menu's enzovoort) toe om een unieke website te maken.

Een project maken op basis van een sjabloon in de bibliotheek:

Maak in 4 eenvoudige stappen uw eigen sjabloon door de tabbladen een voor een te doorlopen:

1 Tabblad Stijl:

Kies een grafische stijl in de lijst met beschikbare sjablonen. De miniaturen stellen alleen de algemene stijl voor (grote banner, vierkante knoppen, verticale secties enzovoort). Ze geven niet het eindresultaat weer.

2 Tabblad Pagina:

Kies het gewenste type pagina voor de startpagina.

Paginanaam

Standaard wordt de startpagina index.html genoemd. Dit is de standaard die door de meeste webhostingbedrijven wordt gebruikt, maar andere conventies zijn niet uitgesloten. Als de website niet wordt weergegeven nadat u deze op een server hebt geladen, neemt u contact op met het hostingbedrijf om na te gaan welke naam voor de startpagina moet worden gebruikt.

Titel:

De paginatitel wordt boven in de webbrowservensters weergegeven. Zoekmachines lezen paginatitels als tekst met prioriteit. Kies dus een titel met trefwoorden die relevant zijn voor de inhoud van uw pagina, om de klassering van uw pagina te verbeteren.

Submap

U kunt submappen maken om de pagina's van uw project te ordenen. Dit is bijvoorbeeld handig als u de pagina's in een bepaalde taal voor meertalige sites wilt groeperen om updates te vergemakkelijken.

3 Tabblad Thema (Pro)

Kies een thema in de lijst met miniaturen. Het thema is de achtergrondafbeelding en alle decoratieve elementen van het project (banner, lijnen enzovoort).

De bibliotheek bevat zowel thema's die diverse economische activiteiten voorstellen als abstracte thema's. Zoek het meest geschikte thema voor uw project en pas het vervolgens aan om een unieke website te maken.

4 Tabblad Kleur/Voorbeeld

Als u een kleurenkaart gebruikt om de kleuren van uw project te definiëren, kunt u uzelf veel tijd besparen. Veel elementen, zoals vakken, lijnen, knoppen enzovoort, worden gekoppeld en worden automatisch aan het kleurenpalet van het project aangepast wanneer u ze op een pagina invoegt. Telkens wanneer een pagina wordt geopend, wordt elke wijziging in het kleurenpalet automatisch toegepast op alle elementen die aan het kleurenpalet zijn gekoppeld. U kunt de opties van het kleurenpalet op elk moment vanuit de bewerkingsmodus weergeven door op het tabblad Kleur te klikken.

De kleuren van de website aanpassen:

 

Kies een kleurenpalet in de lijst Stijl of maak uw eigen kleurenpalet door op de knop Paletbeheer te klikken, om uw website aan te passen aan de kleuren van uw bedrijf. Het venster Paletselectie wordt weergegeven.

 

Als u een nieuw kleurenpalet wilt maken, klikt u op Paletbeheer en geeft u het palet een naam.

 

U kunt de primaire, secundaire en andere kleuren van het aangepaste palet wijzigen. Klik op de naam van elke kleur die u wilt wijzigen. Klik bijvoorbeeld op de Primaire kleur. Het kleurenvenster wordt weergegeven.

 

Selecteer een:

 

U kunt de transparantie voor elke kleur als volgt wijzigen: klik op het pictogram Uitvouwen vóór de naam van elke kleur en geef de waarde van de transparantie op.

 

Voorbeeld van project bekijken:

Controleer of u tevreden bent met hoe het project er uitziet, of ga terug naar de verschillende tabbladen om wijzigingen aan te brengen voordat u het project maakt. Als u eenmaal op Voltooien hebt geklikt, is het moeilijk om de stijl en het thema te wijzigen.

Nieuw project opslaan:

Standaard worden nieuwe projecten gemaakt in een map 'Web Creator' onder 'Mijn documenten' en krijgen ze een sequentiële algemene naam, zoals Project 1, Project 2 enzovoort.

U mag ook een andere map kiezen. In dat geval gebruikt Web Creator de volgende beschikbare projectnaam in die map als u het project geen andere naam geeft (bijv. Project 9).

Klik op Voltooien om het project te maken wanneer u tevreden bent met het voorbeeld.

Pagina's toevoegen aan het project:

Gebruik Nieuwe pagina. Web Creator heeft uw voorkeuren opgeslagen zodat u een nieuwe pagina kunt maken met dezelfde stijl als de startpagina. U kunt ervoor kiezen deze instellingen te wijzigen, of u kunt ze behouden om pagina's met eenzelfde ontwerp te maken.

Als u diverse identieke pagina's wilt maken, kunt u echter het beste de functie Kopiëren op het tabblad Pagina in de bewerkingsmodus gebruiken.

Pagina's in een project beheren:

Standaard en volgens afspraak behoort de eerste pagina van het project altijd de naam index.html te krijgen. De titel mag u zelf kiezen. Voor alle andere pagina's kunt u paginanamen en titels (bijv. Inleiding, Formulier enzovoort) gebruiken die relevant zijn voor hun inhoud en die trefwoorden bevatten die mogelijk door zoekmachines worden gebruikt om naar uw websites te zoeken.

Nieuwe projectmap:

Alle bestanden en elementen staan nu in de projectmap. Dit maakt het mogelijk om een volledig project te knippen en op een ander station of een andere computer te plakken om de beveiliging te verbeteren en gemakkelijker back-ups te kunnen maken.