Menustijlmaker

 

Waarschuwing: Voor het gebruik van deze functie is enige ervaring nodig; deze functie is daarom alleen bedoeld voor ervaren gebruikers.

 

Als u een nieuwe menustijl wilt maken, configureert u eerst het hoofdmenu op het tabblad Hoofdmenu.

Kies de richting (horizontaal/verticaal) van het menu en vervolgens de grootte van het item.

Voeg een rand aan het hoofdmenu toe (enkelvoudige lijn of 3D-schaduw). Klik op het pictogram van het kleurenpalet om een randkleur te kiezen. Selecteer een kleur uit het kleurenpalet of kies een nieuwe kleur door op RGB-kleur te klikken en vervolgens op de knop aan de rechterzijde. Bevestig uw keuze door op OK te klikken.

Stel de breedte van de rand, in pixels, in.

 

Itemstijl:

Configureer de weergave van de tekst, de achtergrond van de rand rond de items in verhoogde (normale) en rollover positie.

 

Verhoogd:

Kies het lettertype, de tekengrootte en de kleur van de tekst. Plaats de tekst in het item door op een pijl of het plusteken (+) in het knopvlak te klikken.

 

Verander de kleur van de menuachtergrond door een kleur in het palet of een andere RGB-kleur te selecteren.

 

Menu Afbeelding (geavanceerde optie):

Voor het maken van uw eigen afbeeldingsmenustijl is grafische ontwerpervaring vereist. U hebt grafische ontwerpsoftware nodig voor het maken van de achtergrondafbeeldingen voor uw menu. U moet drie afbeeldingen maken: de achtergrond van het menu-item (afbeelding), en beide uiteinden (eerste en laatste item), in verhoogde en rollover posities (minimaal 6 afbeeldingen).

 

Om te vermijden dat het menu wordt vervormd, controleert u of de afbeeldingen voor verhoogde en rollover posities even groot zijn, en of de grootte overeenkomt met de configuratie van de grootte van het item op het tabblad Opties waarvoor de optie 'Vaste grootte' is ingeschakeld.

 

Menu's hebben standaard een afbeelding met 'samengesteld masker'. Als u deze afbeelding door een eigen afbeelding vervangt, wordt het oorspronkelijk masker vervangen; dit kan niet meer worden hersteld. Zorg er dus voor dat u menusjablonen een andere naam geeft als u een nieuwe sjabloon wilt maken, voordat u menustijlen van Web Creator wijzigt.

 

Rollover:

Schakel dit selectievakje in of uit als u respectievelijk dezelfde instellingen wilt behouden als de 'verhoogde' positie of nieuwe voorkeuren voor de weergave van het rollover item wilt instellen.

 

Submenu:

Stel de voorwaarden voor het openen van submenu's in wanneer het item in het hoofdmenu waartoe het submenu behoort, wordt aangeklikt of aangewezen (rollover). U kunt het submenu zo instellen dat het met een kleine verschuiving ten opzichte van het hoofdmenu wordt weergegeven.

 

U behoudt dezelfde weergave voor de submenu's door het selectievakje in te schakelen, of u kunt de weergave van de items in het submenu op dezelfde manier veranderen als voor het hoofdmenu.