Afbeeldingseigenschappen

 

Om een afbeelding toe te voegen, klik op:

 

Bestand

image\ebx_-1546077843.gif Geef de bibliotheek weer, die afbeeldingen en sjablonen bevat die geleverd zijn met Web Creator.

image\ebx_-819401318.gifZoekt de afbeelding op de vaste schijf. Indien een afbeelding niet gevonden wordt op de lokale vaste schijf, zal Web Creator deze kopiƫren in de projectmap, omdat alle bestanden van een project op dezelfde schijf moeten staan.

 

Afbeeldingsgereedschappen

Door te klikken op het selectievakje, worden de initiƫle verhoudingen van de afbeelding behouden zodat deze niet kan worden uitgerekt. Deze functie opent ook gereedschappen om een afbeelding in te voegen in een pagina--om een deel ervan uit te halen en transparante zones in te stellen.

Zie Afbeeldingsgereedschappen.

 

Compressie

De software definieert automatisch de juiste afmetingen van een beeld en zet het in de formaten Jpeg of Gif.

De Gifs blijven net zoals ze zijn. Alle andere formaten worden geconverteerd naar Gifs (wanneer er een transparante kleur is) of tot Jpg. In het laatste geval wordt de compressieverhouding gedefinieerd in het menu Opties. Deze waarde verschaft een goed compromis tussen de weergavekwaliteit van een afbeelding en de downloadtijd.

In bepaalde gevallen (technische tekeningen, grafieken, beelden met tekens) kan het wenselijk zijn om de compressieverhouding te wijzigen. Voer het cijfer in het voorziene veld in. Web Creator herberekent de grootte van een afbeelding en schat de downloadtijd. Gebruik de weergave Voorbeeld in Internet Explorer om het effect te controleren van de compressieverhouding op de kwaliteit van de afbeelding.