Vakmaker (Pro)

 

Voeg aangepaste banners en vakken in allerlei vormen toe om afbeeldingen in een kader te plaatsen, en voeg diepte en nadruk toe aan elementen op de pagina's. Gebruik schaduw, verloop en transparantie om geavanceerde visuele effecten aan uw website toe te voegen.

 

Vak:

 

Vorm:

Kies eerst de vorm van het vak: ovaal, rond, rechthoek of vierkant.

 

Hoeken:

Rond de hoeken van vierkanten en rechthoeken af door een aantal pixels in te voeren (0 = rechte hoek).

 

Rand:

Kies een randkleur en –dikte als u rand rond het vak wilt plaatsen. Stel de dikte in op 0 als u geen rand wilt.

 

Schaduw:

Kies de kleur, hoek, hoogte en een wazig effect voor de schaduw.

Met een schaduw kunt u elementen een diepte geven om een visuele hiërarchie te creëren waardoor het ontwerp van uw website een professionele uitstraling krijgt.

 

Kleurverloop:

Kies een verloopstijl en controleer het resultaat in het voorbeeld.

 

Kies de begin- en eindkleur: Gebruik een kleur uit de kleurengrafiek of klik op RGB-kleur om de kleur te kiezen met de kleurkiezer.

 

Stel de transparantie van de vakkleuren in op een waarde tussen 0 en 100% om mooie, gelaagde effecten te creëren. U kunt zelfs een transparantieverloop maken door twee verschillende transparantieniveaus te kiezen voor dezelfde begin- en eindkleur, of voor twee verschillende kleuren.

 

Kop- en voettekst:

Voeg een rand in een andere kleur of met een andere transparantie toe als u een kop- of voettekst in een vak wilt maken. Op deze manier kunt u een titel of legenda toevoegen, of gewoon diepte en stijl toevoegen.

 

Een kop- of voettekst toevoegen:

 

Voorbeeld:

In het voorbeeld ziet u het verloop, de schaduw en de algemene vorm van het vak. Er wordt echter geen rekening gehouden met de instellingen voor de werkelijke grootte (zie het tabblad Opties in hetzelfde dialoogvenster) omdat het mogelijk is om vakken te maken die groter zijn dan het voorbeeldvenster.

 

U kunt de grootte van een vak later altijd wijzigen. Wanneer de grootte van het vak in de bewerkingsmodus wordt gewijzigd door een rand of hoek te slepen, wordt het vak onmiddellijk opnieuw getekend om vervorming te voorkomen voor een optimale kwaliteit.